Изберете вашият размер:

Изберете нов размер:

Разлика в диаметрите (мм)

  ТЪРСИ

Разнообразие на модели автомобилни гуми и джанти

Открийте страхотни оферти на джанти, най-ефективните всесезонни и зимни гуми, както и летни гуми с намаление

Компаниите BRIDGESTONE, Arlanxeo и Solvay са създали заедно нов тип гума специално за използване в производството на автомобилни гуми. Технологията е наречена TECHSYN и се вярва, че тя подобрява дълголетието на гумата и намалява въглеродните емисии.

Резултатът от съвместна работа между трите страни е нов тип синтетичен каучук, който след това е смесен със силициев диоксид на молекулярно ниво. Твърди се, че новото съединение е с 30% по-устойчиво на износване от конвенционалните гуми, като същевременно осигурява шест процента по-малко съпротивление при търкаляне от конвенционалната гума.

Това може да звучи като рецепта за загуба на контрол по време на шофиране, особено на мотоциклет с по-малкия си контакт, но Bridgestone твърди, че това не е така. Когато се тества срещу гамата от летни гуми на Bridgestone, се съобщава, че новата гума TECHSYN не влияе отрицателно на сцеплението както в мокри, така и в сухи условия.

В резултат на тези подобрения, TECHSYN увеличава устойчивостта на гумите, като намалява общия разход на гориво и в резултат емисиите на CO2, но и увеличава пробега на протектора. Устойчивостта на TECHSYN удължава продължителността на живота на гумите с приблизително 30% и в крайна сметка създава гума, която трябва да се сменя по-рядко и намалява разхода на суровини в дългосрочен план.

Bridgestone подготвя новите гуми за масово производство, с идеята да ги използва за разнообразни превозни средства.

Визията на Bridgestone е да се превърне в компания с устойчиви решения до 2050 г. за това и стартирането на TECHSYN е решение създадено с мисъл за околната среда.

Източник