Изберете вашият размер:

Изберете нов размер:

Разлика в диаметрите (мм)

  ТЪРСИ

Разнообразие на модели автомобилни гуми и джанти

Открийте страхотни оферти на джанти, най-ефективните всесезонни и зимни гуми, както и летни гуми с намаление

Michelin North America пусна своята гума X Multi Energy Z2 за използване в регионални приложения като микробуси, малки камиони и камиони използвани за доставки. Успоредно с това, компанията пуска и гумата X Line Energy T2, предназначена за използване на търговски камиони с ремаркета или бордови платформи при пътувания на дълги разстояния.

 

X Multi Energy Z2 е предназначена предимно за използване при транспортни камиони, малки камиони и превозни средства за храна и напитки, извършващи множество пътувания със спиране и стартиране, покриващи разстояния от 482-804 км всеки ден. Michelin казва, че гумата има атрибути, които ѝ позволяват да се представя добре на средни повърхности с нерегулярности, което я прави по-устойчива на неравномерно износване.

 

Michelin заявява, че подобрените характеристики се дължат на смес с двоен протектор, която подобрява съпротивлението при търкаляне, като по този начин подобрява пробега и ефективността при спиране на мокро място чрез увеличена евакуация на вода. 

X Multi Energy Z2 ще се предлага в два размера: 11R22.5 LRG и 295 / 75R22.5 LRH. Той е съвместим с SmartWay и е одобрен от GHG2 (стандарти за парникови газове) до 2027 г.

X Line Energy T2 е проектиран да отговори на изискванията за сухи товарни камиони, включително танкери и извънгабаритни товарни ремаркета. Подобрената шарка на протектора разполага с микро-ламели по всички ръбове на ребрата, заедно с оптимизиран пластир за контакт, което води до по-добро износване и атрибути на мокро спиране. Горният слой с пробег е разположен над протектора с двойно съединение, за да контролира твърдостта и напрежението на протектора, докато долният слой минимизира вътрешните температури на корпуса за по-ниско съпротивление при търкаляне и по-добра горивна ефективност. Преградите за бордюри и горните ребра на страничната стена увеличават защитата срещу повреда, позволявайки гумата да бъде ремонтирана при необходимост.

X Line Energy T2 също е съвместим със SmartWay и се предлага в четири размера: 295 / 75R22.5 LRG, 11R22.5 LRG, 285 / 75R24.5 LRG и 11R24.5 LRH.

 

 

Източник